Oaxen Skärgårdskrog 
 

av Magnus Ek och Agneta Green
Formgivning Helen Sköld
Hårdband
Format 225x270 mm. 240 s. 160 bilder i färg+sv/v
ISBN 91-87214-911
Ca-pris —— kr. Vårt pris, fraktfritt inom Sverige, —— kr.

 
 

Boken är slutsåld.

I den vitrappade disponentvillan på ön Oaxen i Stockholms skärgård lagas mat av mästarklass. Hit kom krögarparet Magnus Ek och Agneta Green mest av en slump 1994, men har sedan dess assimilerat sig med ön och dess historia. Boken om Oaxen Skärgårskrog försöker fånga dofterna, smakerna och de visuella intrycken från såväl maten som ön. Det är en kokbok som rymmer recept med skärgårdsråvarorna abborre, gädda, gös, lax, piggvar och lamm, samt ett antal förrätter, desserter, buljonger, oljor m.m. Till varje rätt bidrar Agneta Green med väl genomtänkta vinråd.