Slutsåld.
Svenska öl i köket vann kategorin Dryckeslitteratur i
Årets Svenska Kokbok 2001 med motiveringen:
»Boken speglar entusiastiskt en ny svensk ölkultur
på frammarsch genom skildring av små bryggeriers
verksamhet. Öl såväl till maten som i maten. Vacker
layout.«
Svenska öl i köket bjuder på en kulinarisk resa
genom Sverige.
Tillsammans med köksmästaren Stefan Bjur
besöker vi ett antal svenska
bryggerier där vi tillreder en måltid med det lokala
ölet som ingrediens. Recepten följer landskapens
mattraditioner, varför det t.ex. blir musslor i bocköl
från Grebbestads bryggeri, renkött med ale från
Jämtlands bryggeri och älgkött med svamp med
Munkbos veteöl.
Denna annorlunda öl- och kokbok lär ut konsten
att kombinera öl både i och
med mat. Recepten är enkla att följa och passar lika
bra i hemmet som på en
gourmetkrog.